fbpx
 

Pianoles

Lessen op maat voor elke student

Ik vind het ontzettend leuk, je te begeleiden in het leren pianospelen. Pianospelen is één van de leukste dingen die er zijn en ik geef dan ook al meer dan 17 jaar pianoles.
Voor mij is geen les en leerling hetzelfde. Daarom probeer ik de lessen zoveel mogelijk aan te passen aan de leerling. De basis is altijd een methodeboek, zoals Alfred’s Basic Piano Library,  Piano Adventures, Carol Matz Interactive Piano Methode, heel veel eigen materiaal, waaronder arrangementen van bekende klassieke stukken, en tot slot de boeken van mijn dierbare vriend Forrest Kinney (Create First,  Puzzle Play,  Pattern Play enz). Na mijn opleidingen Klassieke Zang en Lichte Zang & Piano (musical/pop, jazz, klassiek, begeleiding) heb ik mij verder verdiept in de pedagogiek van het lesgeven. Je krijgt bij mij wel altijd huiswerk op, en ik verwacht dat mijn leerlingen ook met grote regelmaat oefenen.
Mijn lessen zijn echte privelessen, en geen groepslessen. De lessen zijn lang genoeg (minimaal 30 minuten), in een korte les is het onmogelijk, om goed piano te leren spelen. Ook is het belangrijk, dat de docent zich die tijd volledig richt op de leerling in kwestie, zodat er met plezier en duidelijkheid verder kan worden geleerd in de thuisomgeving. De band met mijn leerlingen is een bijzondere, waardoor velen van hen al jaren op les komen en waarbij het plezier in het spelen steeds groter wordt, niet kleiner. 

Thema’s in de pianoles

 • Solfège (noten lezen)
 • Speeltechniek en houding
 • Gehoortraining & intervalherkenning
 • Harmonieleer (kwinten- en kwartencirkel)
 • Muziektheorie & ritmes
 • Muziekgeschiedenis & repertoirekennis
 • Improviseren op een thema of akkoordenschema
 • Quatre mains/samen spelen
 • Arrangeren (een lied op verschillende manieren spelen)
 • Het spelen van bekend klassiek repertoire en pop (eerst in een makkelijker toonsoort en/of arrangement)
 • Popliedjes (mee-)spelen
 • Akkoorden en voicings
 • Begeleiden van zangers
 • Componeren (ook voor jonge pianisten)
 • Voorbereiding toelatingsexamens van de conservatoria en piano-examens, zoals de ABRSM examens
 • en veel meer

Piano leren spelen met plezier

Mijn doel is een complete leerervaring te creëren door het toegankelijk uitleggen van soms moeilijke stof, wat leidt tot muzikale ontwikkeling. Sommige leerlingen willen meer klassiek, andere meer lichte muziek spelen, ik houd hier rekening mee binnen de leerthema’s. Ik heb een warme band met alle leerlingen, die al jaren les krijgen, iets wat ik zelf ook prettig vind, omdat dat belangrijk is voor het ontspannen kunnen leren.

Leerlingenconcerten

Uiteraard worden er ook leerlingenconcerten georganiseerd, die erg motiverend zijn en een mooie ervaring voor het zelfvertrouwen van de leerlingen. Dit jaar was het zelfs een online concert, en ook weer voor een goed doel!

Een jaarlijks hoogtepunt is altijd weer het benefiet kerstconcert, op een mooie locatie (kerk, theater, de sprookjesachtige Orangerie Elswout, tussen bos en duin!

Voordelen online pianoles

Al ruim een jaar geef ik online les, aan mensen in allerlei landen. Het online pianoles volgen en kunnen geven is één van de meest verrassend positieve ervaringen in deze moeilijke periode. Het is bij iedereen juist goed bevallen. Een aantal voorbeelden: via een tweede (overhead) camera kan ik goed voorspelen en dat is prettiger dan iets op afstand voorspelen. We kunnen elkaar door de front-camera goed aankijken en ik kan zelfs video’s maken en opsturen van lastige stukken, waarbij de vingerzetting duidelijk in beeld komt. Ik heb zelfs een camera om het pedaalwerk in hetzelfde beeld te brengen als de toetsen en de bladmuziek. Nog meer informatie over de voordelen van het online pianoles volgen vindt u op deze pagina.

Leslocatie

Ik geef normaal gesproken les vanuit mijn “huisstudio”. Hier heb ik een prachtige, goed gestemde Yamaha piano èn Yamaha vleugel in een sfeervolle ruimte in een zonnige serre (hier vindt u wat foto’s).

Momenteel zijn alle lessen online in verband met de Corona-pandemie. Dit zal daarna nog een optie blijven.

Proefles aanvragen

Om een proefles aan te vragen: mail naar info@irenederaadt.com.
Indien er plaats vrij is sturen wij na betaling de inlogcodes en heldere checklist met afbeeldingen van de instellingen toe. Hierdoor is alles in vijf minuten ingesteld is voor een volwaardige les met helder geluid en beeld.

>100 STUDENTEN

18 JAAR ERVARING

SPELEN OP VLEUGEL EN PIANO

Aanbevelingen

*****
Wij zijn erg blij met Irene de Raadt als piano docente. Zij leidt onze 13 jarige dochter met heel veel plezier en enthousiasme door haar middelbare school muziekopdrachten heen. Onze dochter is nog nooit met zoveel plezier naar pianoles gegaan. Irene’s kundige begeleiding en inzet zorgt ervoor dat alles nu op zijn plek valt. Irene probeert altijd een plekje te vinden voor spoedopdrachten.

Ylva Gort-Kochheim

*****
Irene geeft nu ruim een jaar pianoles aan onze zoon. Hij was pas 5 jaar oud bij de start, maar Irene wist hem zo positief en met alle rust te begeleiden, dat hij geconcentreerd en met heel veel plezier speelt. Prachtig om te zien hoe ze hem inspireert en enthousiasmeert! (Inmiddels zit de andere zoon ook op les)

Sharon van der Aa

*****

Onze dochter heeft sinds 2015 pianoles van Irene. Irene is een bevlogen en invoelende pianolerares, die het tempo en lesmethode aanpast aan de leerling. Van harte aanbevolen! 

Dignus Hoen

*****

Het feestje afgelopen zaterdag was een groot succes en ons liedje (Your Song)  kwam echt onwijs goed aan. Bedankt voor de lessen!

Nick en Jesse Bergsma