fbpx
 

Tarieven zangles & pianoles per 1 januari 2022

 

Proefles

De eerste les is een volwaardige les en duurt 60 of 45 minuten en is inclusief kennismaking, doelbepaling, bespreken van de wensen en mogelijkheden, lesmethodes, stemtest (vocalisten) en evaluatie achteraf. Ik neem hier graag de tijd voor, zo kunnen we een fijne lesrelatie aangaan. Daarom zijn de tarieven hiervan dezelfde als voor de losse lessen.

Lesabonnement

(2 maanden opzegtermijn) Je kunt ook tegen een gereduceerd tarief les nemen. Je betaalt dan per 4 of 10 lessen. Deze betaalfrequentie blijft dan gehandhaafd. Je komt in dat geval wekelijks of twee-wekelijks op les, de vakanties uitgezonderd. Je kiest dan voor een vaste tijd (af en toe hiervan afwijken is mogelijk, alleen indien mijn agenda dit toelaat, anders wordt de les doorberekend). Je sluit dan een lesovereenkomst (abonnement) af, waarbij slechts een opzegtermijn van 2 maanden geldt en er per vier of tien lessen betaald wordt. Voor meer informatie zie de Algemene Voorwaarden.

Losse lessen

Wil je niet vastzitten aan een overeenkomst met opzegtermijn, of wil je helemaal niet vastleggen wanneer en hoe vaak je komt, dan kun je (indien plaats beschikbaar) ook kiezen voor losse lessen. De lessen worden dan per keer afgesproken, wanneer jij wilt, per mail of in de les. Deze lessen worden bij boeking vooruitbetaald. De tijd is pas gereserveerd na betaling en ontvangst van adresgegevens via het aanmeldformulier.

Lesduur

Ook hier kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden:

 • een uur
 • drie kwartier of
 • een half uur les.

Duo-lessen

Zijn alleen mogelijk voor zangers. Pianoles op één toetsenbord is niet alleen praktisch onmogelijk, elke student zit zodanig op een ander niveau, dat dit nooit een goed idee is.

Vragen?

Neem gerust contact op over de mogelijkheden en mail naar info@irenederaadt.com. Wij staan 6 dagen per week voor je klaar.

Jongeren tot 21 jaar

30 minuten:
€ 38         losse lessen

€ 370       abonnement betaling per 10 lessen

45 minuten:
€ 58        losse lessen
€ 228      abonnement met betaling per 4 lessen
€ 560     abonnement met betaling per 10 lessen

60 minuten:
€ 76       losse lessen
€ 300     abonnement met betaling per 4 lessen
€ 740    abonnement met betaling per 10 lessen

30 minuten:
€ 27       losse lessen, per persoon
€ 280      abonnement per persoon, betaling per 10 lessen

45 minuten:
€ 43       losse lessen, per persoon
€ 168      abonnement, per persoon, betaling per 4 lessen
€ 410      abonnement, per persoon, betaling per 10 lessen

Eén uur:
€ 54        losse lessen, per persoon lessen
€ 208      abonnement, per persoon, betaling per 10 lessen
€ 510      abonnement, per persoon, betaling per 10 lessen

 

 

Volwassenen 21 jaar en ouder

30 minuten:
€ 47.50   losse lessen
€ 450      abonnement met betalingen per 10 lessen

45 minuten:
€ 69.50   losse lessen
€ 270      abonnement met betaling per 4 lessen
€ 670      abonnement met betaling per 10 lessen

60 minuten:
€ 92        losse lessen
€ 350     abonnement met betaling per 4 lessen
€ 880     abonnement met betalingen per 10 lessen

 

30 minuten:
€ 37     losse lessen per persoon
€ 144    abonnement (per persoon), betaling per 4 lessen
€ 350    abonnement (per persoon), betaling per 10 lessen

45 minuten:
€ 56      losse lessen per persoon
€ 220     abonnement (per persoon), betaling per 4 lessen
€ 540    abonnement (per persoon), betaling per 10 lessen

60 minuten:
€ 69      losse lessen per persoon
€ 272    abonnement (per persoon), betaling per 4 lessen
€ 670    abonnement (per persoon), betaling per 10 lessen

Voor lessen langer dan een uur (anderhalf of twee uur) gelden speciale tarieven, neem  contact op voor de mogelijkheden.
De tarieven kunnen om marktconform te blijven en vanwege inflatie elk jaar verhoogd worden. Dit geschiedt automatisch, in het uitzonderlijke geval dat dit hoger is dan het gangbare percentage wordt u te allen tijde bijtijds schriftelijk in kennis gesteld via de nieuwsbrief.

 

Tarieven zijn inclusief:

 1. Vakkundig zang- en piano-onderwijs door enthousiaste docente met bijna 20 jaar ervaring als docent en meer dan 30 jaar podiumervaring in binnen- en buitenland, met een grote kennis van de zang- en pianotechniek.
 2. Echte privé- of duoles. Dus geen groepslessen voor privé-lestarieven.
 3. Live begeleiding van de zang aan de vleugel door mijzelf. Bladmuziek of akkoorden meenemen of van tevoren opsturen is in principe niet nodig, ik speel alle stukken a prima vista.
 4. Les in een volledig uitgeruste, maar sfeervolle lesruimte in een jaren ’20 huis in Elsrijk. Pianoles en begeleiding zang op Yamaha piano en een prachtige vleugel in de zonnige serre, uitkijkend over de ’s avonds verlichte tuin. In de lesruimte worden regelmatig video’s opgenomen.
 5. De mogelijkheid om deel te nemen aan diverse (minimaal twee per jaar) leerlingenconcerten op mooie locaties (o.a. grote zaal P60, akoestisch prachtige kerken, theaters, Orangerie Elswout) en zo podiumervaring op te doen.
 6. Gebruik van een professionele opnamestudio (Cubase pro 9) met top condensator microfoon. Zonder extra kosten een professionele demo opnemen tijdens de les. Dit kost in een reguliere studio al gauw honderden tot duizenden euro’s. Advies voor beginnend uitvoerend artiesten. Opname demo-cd, showreels, conservatorium, audities etc.
 7. Zeer veel lesmateriaal, bladmuziek en songteksten, die ik hier kan uitprinten, maar die je ook zelf mee mag nemen, dit scheelt print-tijd in de les. Alle leerlingen krijgen heel veel extra materiaal, door de docente zelf samengesteld en gecreëerd.
 8. Diverse literatuur voor de klassieke zang (Vaccai, Sieber, Lütgen)
 9. Diverse literatuur voor musical-pop-jazz zang
 10. Verantwoorde begeleiding bij en inzicht leren krijgen in rug-, bekken, middenrif- en ademproblemen door oefeningen uit Alexander Techniek die je zanghouding en speelhouding verbeteren
 11. Honderden zangoefeningen, die je mag opnemen
 12. Honderden solfège-oefeningen voor de pianist, die je mag opnemen en die ik ook op partituur stuur
 13. Diverse methodes, literatuur en muziek voor pianostudie en muziektheorie (Forrest Kinney, John Thompson, Piano Adventures, Alfred’s enz).
 14. Ervaren begeleiding bij voorbereiding van toelatingsexamens voor de diverse conservatoria, zowel voor vocalisten als instrumentalisten, o.a. met representatieve proefexamens. Alle leerlingen zijn aangenomen 🙂
 15. Literatuur over muziektheorie en muziekgeschiedenis
 16. Gebruik orkestbanden (zang) en begeleidingsmuziek piano.
 17. Mogelijkheid tot transponeren naar de voor jou geschikte toonsoort van de begeleiding van jouw lied. Zowel mijn live pianobegeleiding van jouw zang tot het veranderen van de orkestband in Cubase naar jouw toonsoort – en zelfs het originele stuk. Als bariton/mezzo een tenor/sopraanstuk zingen? Ik transponeer het voor je! Zo wordt heel veel repertoire wat niet voor jouw stem geschreven was, bereikbaar.
 18. (Eigen) arrangementen van jouw favoriete lied of pianostuk (klassiek of populair). Zowel de bladmuziek als akkoorden of de oorspronkelijke muziek (die ik koop op Itunes en in Cubase transponeer), waarmee je kunt oefenen en/of meespelen. Na een jaar de Moonlight Sonate van Beethoven spelen? Dit kan, met mijn arrangementen die ik gemakkelijker maak voor je. Dit geldt ook voor popliedjes bij jonge leerlingen.
 19. Ik kan je helpen met het maken van een cover van een lied, waarbij ik de begeleiding anders kan spelen (zoals bij Post Modern Jukebox bij voorbeeld!).
 20. Ook bij methode Vaccai: ingezongen voorbeelden door mij en pianobegeleiding, waarmee je thuis kunt oefenen.
 21. Gebruik diverse apps voor ritme, solfège, noten leren lezen, gehoortraining, improvisatie, compositie. Dit is voor de jongere pianisten erg fijn, want dat maakt het piano spelen leuker. Voor de volwassenen is het een geweldige aanvulling op de muziektheorie.
 22. De mogelijkheid om de les op te nemen op een dictafoon en later thuis mee te oefenen
 23. Thee met honing, koffie, water of biologisch sap (tijdelijk niet ivm corona)
 24. Een prettige, veilige en goed bereikbare lespraktijk met het openbaar vervoer (loopafstand halte Kruiskerk 2 minuten, Stadshart 6 minuten) en met de auto (A9, A10), altijd ruim voldoende parkeergelegenheid pal voor de deur. Let u alstublieft op: parkeren is betaald (1,05 per uur).
 25.  Korting op online cursus “Master the Art of Singing.