Proefles
De eerste les duurt 60 minuten en is inclusief kennismaking, doelbepaling, bespreken van de wensen en mogelijkheden, lesmethodes, stemtest (vocalisten) en evaluatie achteraf. Ik neem hier graag de tijd voor, zo kunnen we een fijne lesrelatie aangaan.

Lesabonnement (1 maand opzegtermijn ex vakanties)
Je kunt ook tegen een gereduceerd tarief les nemen. Je betaalt dan per 4 of 10 lessen. Deze betaalfrequentie blijft dan gehandhaafd. Je komt in dat geval wekelijks of twee-wekelijks op les, de vakanties uitgezonderd. Je kiest dan voor een vaste tijd (af en toe hiervan afwijken is mogelijk, alleen indien mijn agenda dit toelaat, anders wordt de les doorberekend). Je sluit dan een lesovereenkomst (abonnement) af, waarbij slechts een opzegtermijn van een maand geldt en er per vier of tien lessen betaald wordt. Voor meer informatie zie de Algemene Voorwaarden.

Losse lessen
Wil je niet vastzitten aan een overeenkomst met opzegtermijn van een maand, of wil je helemaal niet vastleggen wanneer en hoe vaak je komt, dan kun je ook kiezen voor losse lessen. De lessen worden dan per keer afgesproken, wanneer jij wilt, per mail of in de les. Deze lessen worden altijd contant aan het begin van de les betaald of per bank vooruit.

Lesduur
Ook hier kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden:

 • een uur
 • drie kwartier of
 • een half uur les.

Zo is er voor ieder budget de mogelijkheid om vakkundige zangles of pianoles te volgen.

Vragen?
Neem gerust contact op over de mogelijkheden.


JONGEREN (ONDER 21 JAAR)

Eerste proefles (speciaal tarief)

€ 50  (vooruitbetaald per bank)

Sololessen

Eén uur:
€ 66   losse les
€ 252   abonnement met betaling per 4 lessen (€ 63 per les)
€ 590   abonnement met betaling per 10 lessen (€ 59 per les)

Drie kwartier:
€ 53   losse les
€ 196   abonnement met betaling per 4 lessen (€ 49 per les)
€ 480   abonnement met betaling per 10 lessen (€ 48 per les)

Half uur:
€ 34   losse les
€ 310  abonnement betaling per 10 lessen (€ 31 per les)

Duolessen

Eén uur:
€ 44  per persoon losse les
€ 390  abonnement met betaling (per persoon) per 10 lessen (€ 39 euro per les)

Drie kwartier:
€ 34   per persoon losse les
€ 310  abonnement betaling (per persoon) per 10 lessen (€ 31 per les)

Half uur:
€ 23 per persoon losse les
€ 200  abonnement met betaling (per persoon) per 10 lessen (€ 20 per les)


VOLWASSENEN (21 JAAR EN OUDER, INC. 21% BTW)

Eerste proefles (speciaal tarief)

€ 60 (vooruitbetaald per bank)

Sololessen

Eén uur:

€ 78  losse les
€ 300  abonnement met betaling per 4 lessen (€ 75 per les)
€ 730  abonnement met betalingen per 10 lessen (€ 73 per les)

Drie kwartier:
€ 60  losse les
€ 232  abonnement met betaling per 4 lessen (€ 58 per les)
€ 560  abonnement met betaling per 10 lessen (€ 56 per les)

Half uur:
€ 40 losse les
€ 375 abonnement termijnbetalingen per 10 lessen (€ 37,50 per les)

Duolessen

Eén uur:
€ 57 per persoon losse les
€ 216  abonnement betaling (per persoon) per 4 lessen (€ 54 per les)
€ 520 abonnement betaling (per persoon) per 10 lessen (€ 52 per les)

Drie kwartier:
€ 44  per persoon losse les
€ 410  abonnement betaling (per persoon) per 10 lessen (€ 41 per les)

Half uur:
€ 35 per persoon losse les
€ 310  per persoon abonnement termijnbetalingen per 10 lessen (€ 31 per les)

Voor lessen langer dan een uur (anderhalf of twee uur) gelden speciale tarieven, neem  contact op voor de mogelijkheden.

De tarieven worden conform inflatie-indexeringen elk jaar verhoogd met 2-4 procent. Dit geschiedt automatisch, in het uitzonderlijke geval dat dit hoger is wordt u te allen tijde bijtijds schriftelijk in kennis gesteld.


TARIEVEN ZIJN INCLUSIEF:

      • Vakkundig zang- en piano-onderwijs door ervaren docent (uitvoerend en docerend musicus, klassieke zang – Conservatorium van Amsterdam (voorheen Sweelinck Conservatorium) en zang en piano (musical/pop/jazz) – Conservatorium van Alkmaar.
      • Echte privé- of duoles. Dus geen groepslessen voor privé-lestarieven.
      • Les in een volledig uitgeruste, maar sfeervolle lesruimte in een jaren ’20 huis in Elsrijk. Pianoles en begeleiding zang op Yamaha piano in de woonkamer en een prachtige vleugel in de zonnige serre, uitkijkend over de ‘s avonds verlichte tuin. In de lesruimte worden regelmatig video’s opgenomen
      • De mogelijkheid om deel te nemen aan diverse (minimaal twee per jaar) leerlingenconcerten op mooie locaties (o.a. grote zaal P60, akoestisch prachtige kerken, theaters, Orangerie Elswout) en zo podiumervaring op te doen
      • Gebruik van een professionele opnamestudio (Cubase pro 9) met top condensator microfoon. Zonder extra kosten een professionele demo opnemen tijdens de les. Dit kost in een reguliere studio al gauw honderden tot duizenden euro’s. Advies voor beginnend uitvoerend artiesten. Opname demo-cd, showreels, conservatorium, audities etc.
      • Voor de zangles geldt dat ik alle nummers a prima vista op de piano kan begeleiden. Dus niet alleen maar met karaokes oefenen, maar je stuk stukje voor stukje doornemen, en eventueel je eigen interpretatie eraan geven. Dit geeft ontzettend veel vrijheid en je leert zelf intoneren en timen. Dit is echt een voorwaarde voor de zangles en wordt helaas niet overal gedaan. Ik doe het met plezier! Bladmuziek of akkoorden meenemen of van tevoren opsturen is niet nodig, ik hoef het niet voor te bereiden. Dat scheelt je veel tijd en je kunt zingen of spelen wat je wilt.
      • Lesmateriaal, bladmuziek en songteksten, uitgeprint in de les, op pdf enz.
      • Diverse literatuur voor de klassieke zang (Vaccai, Sieber, Lütgen)
      • Diverse literatuur voor musical-pop-jazz zang (o.a. Complete Zangtechniek en Estill’s Voice Training, Lichtenberg Methode bij pop, musical, jazz, wereldmuziek): adem, ademsteun, houding, klankvorming, kopstem)
      • Begeleiding bij en inzicht leren krijgen in rug-, bekken, middenrif- en ademproblemen door oefeningen uit Alexander Techniek die je zanghouding en speelhouding verbeteren.
      • Solfège-oefeningen (van blad zingen)
      • Diverse methodes, literatuur en muziek voor pianostudie en muziektheorie (Forrest Kinney, Orff Schulwerk, Ultimate Music Theory van Glory Saint Germain enz)
      • Ervaren begeleiding bij voorbereiding van toelatingsexamens voor de diverse conservatoria, zowel voor vocalisten als instrumentalisten, o.a. met representatieve proefexamens.
      • Bijna alle bladmuziek kan ik voor je vinden via mijn abonnementen op diverse websites.
      • Literatuur over muziektheorie en muziekgeschiedenis 
      • Gebruik orkestbanden (zang) en begeleidingsmuziek piano.
      • Ik kan jouw favoriete lied of pianostuk (klassiek of populair) transponeren naar een gemakkelijker toonsoort. Zowel de bladmuziek als akkoorden of de oorspronkelijke muziek (die ik koop op Itunes en in Cubase transponeer), waarmee je kunt oefenen en/of meespelen. Zowel voor pianoles als zangles! Na een jaar de Moonlight Sonate van Beethoven spelen? Het kan! Niet in Cis mineur maar bij voorbeeld in D of E mineur. Dit geldt ook voor popliedjes bij jonge leerlingen.
       Als bariton/mezzo een tenor/sopraanstuk zingen? Ik transponeer het voor je! Zo wordt heel veel repertoire wat niet voor jouw stem geschreven was, bereikbaar.
      • Ik maak ook eigen arrangementen voor je.
      • Ook bij methode Vaccai: voorbeelden en pianobegeleiding
      • Gebruik diverse apps voor ritme, solfège, noten leren lezen, gehoortraining, improvisatie, compositie
      • De mogelijkheid om de les op te nemen op een dictafoon en later thuis mee te oefenen
      • Thee met honing, koffie, water of biologisch sap
      • Een prettige, veilige en goed bereikbare lespraktijk met het openbaar vervoer (loopafstand halte Kruiskerk 2 minuten, Stadshart 6 minuten) en met de auto (A9, A10), altijd ruim voldoende parkeergelegenheid pal voor de deur. Let u alstublieft op: parkeren is betaald (1,05 per uur) sinds 1 juni 2019: Maandag t/m vrijdag van 09:00 uur – 18:00 uur. Zonecode 16, zonenummer 21787. Maximum parkeerduur 120 minuten.

Geef een reactie