fbpx
 

GOEDE DOELEN & BENEFIETCONCERTEN

Hier vertel ik graag iets over mijn behoefte, iets te betekenen voor mens, dier, kinderen, ouderen, gehandicapten, en milieu. Ik hoop, dat ik anderen ook inspireer om deel uit te maken van een beweging, die, zonder te horen bij een bepaalde groep, de wereld graag mooier wil maken en houden.

Waar ik mij graag voor inzet

Als kind leerde ik al om altijd iets te betekenen voor anderen en hoe belangrijk het was, om iets bij te dragen aan de wereld. Liefde voor de natuur is mij met de paplepel ingegoten en ik heb veel respect voor mijn moeder, die als oudste politica van Nederland, zich tot haar 86 heeft ingezet voor minderheden en ouderen. 
Mijn jeugd bestond uit vogels kijken, nachtelijke uilenspeurtochten, het opvangen van een verwaarloosde papegaai, vier zwerfkatten, een hond uit Spanje, het helpen met de opvang van katten in Puerto Rico en en het werken als vrijwilliger bij Stichting Aap, Elephant Nature Park, het actie voeren tegen o.a. trophy hunting in Afrika, het organiseren van concerten en muziekmiddagen in instellingen voor ouderen en gehandicapten, tot het organiseren van de jaarlijkse benefietconcerten nu, met mijn leerlingen en andere artiesten. Verder word ik vaak gevraagd om op te treden voor goede doelen, zoals bij voorbeeld Orange Babies en het Wereld Natuur Fonds.
Als zangeres, pianiste, met orkest, solo, performend, organiserend en natuurlijk “achter de schermen”, word ik enthousiast van dit soort projecten. 

Elk jaar organiseer ik een benefiet kerstconcert met mijn leerlingen. Het geld van de kaartverkoop, de extra donaties in geld en soms natura, kwamen allemaal ten goede aan de doelen die ik kies.

Welke goede doelen?

Organisaties, waarvan ik weet, dat het geld goed terechtkomt! Dit zijn bij voorbeeld organisaties, die ik tijdens reizen heb leren kennen, zoals Elephant Nature Park, maar ook stichtingen en organisaties, dichter bij huis, zoals het Dierenasiel, een organisatie voor Ouderen, de Alzheimer Stichting, of een Stichting van een Nederlander, die in het buitenland een weeshuis heeft opgezet.
Klik op de links om naar hun website te gaan voor meer informatie, of, nog beter, doe zelf een donatie:

Elephant Nature Park, Thailand

In 2016 maakte ik een rondreis door heel Thailand en kwam ik in aanraking met deze organisatie, die deze grijze goedmoedige reuzen opvangen na een leven vol hard werken, mishandeling en eenzaamheid. Na met een olifant in de rivier in de regen te hebben gelegen, had ik gemerkt, hoe bijzonder zachtaardig deze dieren zijn, ondanks hun harde bestaan met vaak vele verschrikkingen. De oprichtster, Lek Saengduean Chailert, heeft nu een groot gebied in Thailand met een steeds groeiende groep olifanten, vaak oud, soms wees, vaak blind, geslagen, eenzaam of doof. Het is hartverwarmend om te zien hoe ze met haar vele vrijwilligers, waarvan er velen net als wij voorbijgaande reizigers zijn, alles doet om deze nobele dieren een laatste veilige thuishaven te bieden. In 2013 haalde ik met een benefietconcert van mijn leerlingen zoveel geld op, dat wij twee olifanten voor een jaar “geadopteerd” hebben, plus nog een bijdrage aan de wederopbouw van enkele binnenverblijven. Meer informatie: https://www.elephantnaturepark.org/

Stichting Bal Anand, India

Eén van de benefietconcerten was voor Bal Anand, die in Bombay, India een zorgboerderij voor gehandicapte zwerf- en weeskinderen hebben gebouwd. De opbrengsten van dit leerlingenconcert èn een deel van de opbrengsten van de zangvakantie, die ik in 2010 naar Frankrijk heb georganiseerd, ging naar dit goede doel. Ook hebben (de kinderen van) mijn jongste leerlingen knuffels gedoneerd (zie foto’s).  Wilt u ook iets betekenen voor deze kinderen? Kijk bij nieuws voor meer info over dit concert of bij links om meer te weten te komen over dit fantastische project!