fbpx
 

Goede Doelen en Benefietconcerten

Hier vertel ik graag iets over mijn behoefte, iets te betekenen voor mens, dier, kinderen, ouderen, gehandicapten, en milieu. Ik hoop, dat ik anderen ook inspireer om deel uit te maken van een beweging, die, zonder te horen bij een bepaalde groep, de wereld graag mooier wil maken en houden.

Waar ik mij graag voor inzet

Als kind leerde ik al om altijd iets te betekenen voor anderen en hoe belangrijk het was, om iets bij te dragen aan de wereld. Liefde voor de natuur is mij met de paplepel ingegoten en ik heb veel respect voor mijn moeder, die als oudste politica van Nederland, zich tot haar 86 heeft ingezet voor minderheden en ouderen. 
Mijn jeugd bestond uit vogels kijken, nachtelijke uilenspeurtochten, het opvangen van een verwaarloosde papegaai, vier zwerfkatten, een hond uit Spanje, het helpen met de opvang van katten in Puerto Rico en en het werken als vrijwilliger bij Stichting Aap, Elephant Nature Park, het actie voeren tegen o.a. trophy hunting in Afrika, het organiseren van concerten en muziekmiddagen in instellingen voor ouderen en gehandicapten, tot het organiseren van de jaarlijkse benefietconcerten nu, met mijn leerlingen en andere artiesten. Verder word ik vaak gevraagd om op te treden voor goede doelen, zoals bij voorbeeld Orange Babies en het Wereld Natuur Fonds.
Als zangeres, pianiste, met orkest, solo, performend, organiserend en natuurlijk “achter de schermen”, word ik enthousiast van dit soort projecten. 

Elk jaar organiseer ik een benefiet kerstconcert met mijn leerlingen. Het geld van de kaartverkoop, de extra donaties in geld en soms natura, kwamen allemaal ten goede aan de doelen die ik kies.

Welke goede doelen?

Organisaties, waarvan ik weet, dat het geld goed terechtkomt! Dit zijn bij voorbeeld organisaties, die ik tijdens reizen heb leren kennen, zoals Elephant Nature Park, maar ook stichtingen en organisaties, dichter bij huis, zoals het Dierenasiel, een organisatie voor Ouderen, de Alzheimer Stichting, of een Stichting van een Nederlander, die in het buitenland een weeshuis heeft opgezet.
Klik op de links om naar hun website te gaan voor meer informatie, of, nog beter, doe zelf een donatie:

DOA: Dieren Opvang Amsterdam

Het eerste concert na de lockdown! (Hoewel we ook online onze benefietconcerten doorgang hebben laten vinden, zie elders op deze pagina). Dit concert in 2022 was weer eens voor een doel dicht bij huis: DOA, oftewel Dieren Opvang Amsterdam.  DOA is er voor dieren mét – maar zeker ook voor dieren zonder – een baasje. Bijna dagelijks zien zij dieren die zo ziek, beschadigd of getraumatiseerd zijn dat het behoorlijke inspanningen kost om ze een tweede kans te geven. Daar blijven ze vol toewijding en vertrouwen aan werken! 
Het concert was een groot succes en met een auto vol donaties in natura plus de opbrengst van de kaartverkoop waren de mensen (en dieren) van DOA ontzettend gelukkig.

Steun DOA, word donateur! https://www.doamsterdam.nl/steun-doa/
Of maak de dieren gelukkig met een donatie in natura: 
https://www.doamsterdam.nl/steun_doa_/donaties-in-natura/

 

Wimbo Children of Africa, Uganda

The Children’s Choir of Africa and Gifts of Life Charity Organization is een organisatie, opgericht door de in Uganda geboren Julius Mawejj. Julius geeft nu voorlichting over de situatie in Uganda (door heel Europa) en richtte het *Fonds voor de kinderen van Oeganda” op. Hij geeft ook Afrikaanse workshops, waarmee hij geld ophaalt voor deze kinderen, in zijn thuisland, die daar in armoede leven.

In het voorjaar van 2019 heb ik op locatie in Amstelveen een Afrikaanse middag georganiseerd . Julius en zijn metgezel, ingenier Anthony Kiweewa (zang, dans en instrumenten) dompelden de deelnemers onder in de rijke cultuur van Afrika. Daarna organiseerde ik een markt waar mensen Afrikaanse instrumenten, kleding en andere souvenirs konden kopen.

Het was een groot succes en zoals je op de foto’s kunt zien waren de kinderen erg blij met de donaties in geld en natura. Het fonds wordt momenteel gebruikt om een nieuwe school te bouwen. Hier kunnen de kinderen leren, maar ook prachtig zingen in hun “Wimbo Choir of Africa”.

Hiernaast een lief bedankje van de kinderen op video.

Klik hier voor meer informatie op de Facebookpagina.

Stichting Bal Anand, India

Eén van de benefietconcerten was voor Bal Anand, die in Bombay, India een zorgboerderij voor gehandicapte zwerf- en weeskinderen hebben gebouwd. De opbrengsten van dit leerlingenconcert in 2010 èn een deel van de opbrengsten van de huur van een vakantiehuis in de Limousin, voor de zangvakantie, die ik in 2010 naar Frankrijk heb georganiseerd, ging naar dit goede doel. Ook hebben (de kinderen van) mijn leerlingen knuffels gedoneerd (zie foto’s).  Wilt u ook iets betekenen voor deze kinderen? Kijk bij nieuws voor meer info over dit concert of bij links om meer te weten te komen over dit fantastische project! Klik hier voor de website van Bal Anand: https://www.stichtingbalanand.nl/

Elephant Nature Park, Thailand

In 2016 maakte ik een rondreis door heel Thailand en kwam ik in aanraking met deze organisatie, die deze grijze goedmoedige reuzen opvangen na een leven vol hard werken, mishandeling en eenzaamheid. Na met een olifant in de rivier in de regen te hebben gelegen (zie nieuws), had ik gemerkt, hoe bijzonder zachtaardig deze dieren zijn, ondanks hun harde bestaan met vaak vele verschrikkingen. De oprichtster, Lek Saengduean Chailert, heeft nu een groot gebied in Thailand met een steeds groeiende groep olifanten, vaak oud, wees, blind, geslagen, eenzaam of doof. Het is hartverwarmend om te zien hoe ze met haar vele vrijwilligers, waarvan er velen net als wij voorbijgaande reizigers zijn, alles doet om deze nobele dieren een laatste veilige thuishaven te bieden. In 2016 haalde ik met een benefietconcert van mijn leerlingen zoveel geld op, dat wij twee olifanten voor een jaar “geadopteerd” hebben, plus nog een bijdrage aan de wederopbouw van enkele binnenverblijven. Meer informatie: https://www.elephantnaturepark.org/

Born Free Foundation

De Born Free Foundation raakt bij mij een gevoelige snaar.
Het doel en de vele terreinen, waar deze organisatie zich voor inzet, zijn zo verschrikkelijk groot en belangrijk…

Born Free maakt zich sterk voor het welzijn van wilde dieren en “Compassionate Conservation”. Ze willen de uitbuiting en het lijden van individuele dieren, in gevangenschap of in het wild,  stoppen. Voor een toekomst waarin dieren en mensen naast elkaar kunnen bestaan ​​en waar bedreigde en bedreigde diersoorten worden beschermd voor toekomstige generaties.

Wilde dieren horen niet in een kooi. De opbrengst van de kaartverkoop voor mijn jaarlijkes benefietconcert in 2019 plus extra donaties gingen naar dit doel.

Klik hier voor de website:  https://www.bornfree.org.uk/animals
Doneer hier: https://www.bornfree.org.uk/donate

Bekijk hier het wereldberoemde filmpje over Christian, the Lion uit Harrods, waar Born Free bekend mee werd: https://youtu.be/EZ-da0AZcRU
En ga hier naar de Facebookpagina:https://www.facebook.com/bornfreefoundation

Quelli Di Nessuno, Hondenopvang in Taurianova, Italië

Quelli Di Nessuno betekent letterlijk “zij, die niemand toebehoren”. Het is het hartverwarmende initiatief van Antonio Viola en Laura Grana.

In zuid-Italië worden helaas nog steeds veel honden op straat achtergelaten, mishandeld of lijden onder broodfok. Tony en Laura vinden deze honden en geven ze de medische en liefdevolle verzorging en opvang die ze nodig hebben.  Op hun Facebookpagina kun je precies zien wat en hoe ontzettend veel zij doen, dag en nacht. Zij worden niet gesubsidieerd en zijn volledig afhankelijk van donaties van welwillenden. Het online benefietconcert in 2020 had toch kaartverkoop  (zij het dan toch virtueel) en de opbrengst hiervan was ook prachtig. Dank!

Bekijk de filmpjes en word, net zoals ik, donateur van dit prachtige doel. ❤
Klik hier voor de website van Tony en Laura: http://quellidinessunoditonyelaura.it/
De Facebookpagina is: https://www.facebook.com/quellidinessuno

Bekijk hier een filmpje: https://www.facebook.com/100311658170160/videos/642530566384787

Dierentehuis Nieuwer-Amstel, Amstelveen

Soms zoeken we de doelen ook dichterbij huis. Het Dierentehuis Nieuwer-Amstel is natuurlijk voor veel Amstelveners een bekend begrip en daarom hebben we tijdens het leerlingenconcert van 2013 veel geld en donaties in natura langs mogen brengen bij dit fantastische Dierentehuis.
De dieren hebben zo ook een warme kerst. Dank voor iedereen, die heeft gedoneerd!

Helaas is het Asiel door bezuinigingen vorig jaar gesloten. Dit vinden we ontzettend jammer. Gelukkig hebben we onze kleine bijdrage kunnen leveren.
De Facebookpagina van het Dierentehuis is https://www.facebook.com/Dierentehuis.Amstelveen

 

 

Pegasus Society, Israël

De Pegasus Society in Israël is in 2007 opgericht door Zvika Tamuz met de steun van WAP (World Animal Protection, voorheen WSPA, waar ik eerder een concert voor organiseerde voor de o.a. de Rotary Club).

Pegasus zet zich in voor het redden, opvangen, en opnieuw plaatsen van verwaarloosde paarden en ezels in Israël en is afhankelijk van publieke donaties en steun. Hun doel is daarbij om het publiek voor te lichten over de juiste behandeling van deze dieren en om het reddings- en rehabilitatiewerk in hun “Susita”-opvangcentrum voort te zetten, waar de dieren de broodnodige fysieke zorg en emotionele steun krijgen, evenals veel liefde.

Klik hier voor de website van Pegasus: https://www.pegasus-israel.org/en/home
en doneer aan het “Appel”, “Hooi”, of “Wortel”-fonds, of adopteer een dier.

De Facebookpagina is: https://www.facebook.com/Pegasusfoundation

Lees hier binnenkort meer over de vele anderen doelen die we met elkaar gesteund hebben.
Ik hoop je te inspireren om ook iets voor mens of dier te betekenen!