fbpx
 

Een zangworkshop over ademsteun voor elke zanger en spreker

 

download

Omdat ademhalen zo iets gewoons is in ons leven, staan veel mensen er niet bij stil. Zonder erover na te denken ademen we in, uit en weer in. Maar ja, als zanger heb je wel heel veel adem nodig! Dan komt er een moment dat je denkt “ik doe iets niet goed”. Het blijkt, dat veel mensen niet alleen verkeerd ademen tijdens het zingen, maar ook gewoon, in “rust-stand”.

In de workshop ademsteun staat het thema ademhaling en ademsteun in het zingen centraal. In een kleine groep gaan we dieper in op de volgende aspecten:

Wat is ademsteun?

Een uitleg over wat ademsteun nu echt is. Geen vage onduidelijkheden, na deze workshop zul je precies begrijpen wat het is en hoe het werkt!

Hoe adem je op de juiste manier?

Als je verkeerd ademt, ben je vaak hees of schor. Een juiste ademhaling kun je de hele dag oefenen. Dit is van levensbelang omdat een verkeerde ademhaling je zelfs ziek kan maken en teveel stress geeft. Bovendien gebruik je je stem op deze manier goed, wat zorgt voor onbelaste en schadevrije stembanden.

Waarvoor is ademsteun nodig?

Niet alleen voor hoge noten of lange noten. Om te zingen met open keel (een voorwaarde), om te binden, om hard of zacht te kunnen zingen, om effect te geven aan je stem en je gevoel in je zang te uiten, om goed te timen, om klank te maken…

Hoe kan ik het oefenen?

In deze workshop krijg je leuke oefeningen die je thuis, onderweg en op je werk gemakkelijk kunt toepassen.

Hoe integreer ik een goede ademsteun in mijn zang?
Uiteindelijk gaan we oefenen om de ademsteun in loopjes aan de piano te oefenen en in een lied te gebruiken. We doen dit op een langzaam stuk met lange zanglijnen en noten, maar ook op een snel stuk met heel erg snelle en korte adempauzes.

Duur workshop

2 uur

Niveau: beginner tot vergevorderd en professioneel. In deze workshop kan iedereen iets (bij-)leren over ademsteun!

Voor de data van de workshops kun je me volgen op Facebook of je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Locatie: De Surmontstraat 72, 1181 RZ Amstelveen.

 

Kosten: 150 euro, vooraf overgemaakt naar rekeningnummer NL44 ABNA 0596410476 tnv Irene de Raadt ovv Zangworkshop. Je betaling is de bevestiging van je inschrijving. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.