fbpx
 

Workshop Performance Training/mini podium

In de zangworkshop Performance Training leer je hoe je jezelf als zanger goed presenteert en contact maakt met het publiek. Hier gaan we in op het psychologische aspect van een performance: je kijkt waar je grenzen liggen en hoe je die kunt doorbreken. Je treedt op voor een kleine groep andere deelnemers. Een zangworkshop waarin je je podiumangst overwint!

Als zanger moet je je publiek entertainen. Je uitstraling bepaalt mede hoe de luisteraar je ziet en hoort. In de workshop Performance Training leer je je alles over podium-presentatie.
Dit doen we in een mini-podium. Regelmatig kun je je stem laten horen in een kleinschalig mini-podium. Deze mini-concerten worden door de leerlingen gegeven voor elkaar in de leslokatie aan huis.

Irene studeerde voor haar conservatoriumstudie Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hier kreeg zij ook les in de principes van de Alexander Therapie.

Inventarisatie van je psychische blokkades d.m.v. Alexander Therapie

We praten in de groep over hoe je angst en spanning voelt en op welk moment. Je krijgt een uitleg over hoe je spierspanning je stem beïnvloed.

Wie ben je? Welke angsten ervaar je als je moet optreden? Hoe manifesteert zich dat in je zang? Wanneer voel je je vrij om te zingen?

Oefeningen in het bevrijden en accepteren van je eigen stem

Daarna gaan we gezamenlijk oefeningen doen aan de piano en leer je hoe je je stem vrijer kunt gebruiken. Dit heeft niets zweverigs, je voelt hoe de “intentie” om te communiceren door middel van je stem je helpt om je zelfvertrouwen te herwinnen. Deze oefeningen werken werkelijk wonderbaarlijk. Je stem zal helderder, luider en toonvaster zijn na deze oefeningen.

Een inventarisatie van je performance. Ieder lid van de groep schrijft 3 positieve punten over je op. Deze workshop is geheel gericht op positiviteit en het vinden van je zelfvertrouwen. Het is geen auditie en je zult je snel op je gemak voelen door de prettige en soms grappige oefeningen.

Zingen van repertoire in de groep en solo

Daarna zingen we in de groep een (aantal) nummer(s). Hierbij ligt de nadruk op het plezier en je bewustwording van je stem. Door de kleine opzet is dit een goede manier om je nummers voor een klein publiek ‘uit te proberen”. Leuk is dat de sfeer zo ontspannen is, dat beginners en gevorderde zangers zich erg vrij voelen om (voor elkaar) te zingen.

Duur: 2 uur

Aan het einde van de workshop is er een feestelijke afsluiting met een hapje en een drankje en heb je je podiumangst overwonnen!

Niveau: beginner tot vergevorderd.

Voor de data van de workshops klik hier of like mijn Facebook-pagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lokatie: De Surmontstraat 72, 1181 RZ Amstelveen.

Kosten: 80 euro per deelnemer, vooraf overgemaakt naar rekeningnummer NL44 ABNA 0596410476 tnv Irene de Raadt ovv Zangworkshop. Je betaling is de bevestiging van je inschrijving.
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.