fbpx
 

Workshop muziektheorie voor zangers

Zangworkshop Muziektheorie voor zangers. In deze zangworkshops leer je alles over muziektheorie en notatie, nodig voor zangers.

muziek-partituur300

Allegro… crescendo… ingehouden… met expressie… een zanger moet niet alleen vele noten op zijn zang hebben, hij moet ook nog eens heel veel verschillende termen kennen om te doen wat de componist vindt dat hij moet doen om het stuk mooi te zingen. Vergeet daarbij niet de afkortingen waarmee partituren vol staan: rit., dim., fermate!

En dan dat ritme… is dat nu een kwartnoot of een zestiende, wat doet die stip erbij, is dat nu de kopstem, is dat niet te hoog voor mij, is dat niet te laag voor mij, wat betekenen al die noten, waar zijn we nu in dit nummer en moet ik al inzetten?

Je zou haast denken dat je een cursus Italiaans moest volgen of toch die cursus algemene muziekvorming op de muziekschool toen je zeven was, om je een weg te kunnen banen in het vocabulaire en de noten van de gemiddelde componist. Om die weg te kunnen vinden (en ook nog eens omdat het heel erg leuk is om al die termen te kennen), en als zanger niet met je mond vol tanden te staan, is er de workshop muziektheorie voor zangers.

In deze workshop kun je in heel korte tijd op een leuke manier je kennis vergroten van de muziektheorie. Dit is handig om je vrijer te kunnen voelen in je zang, en ook om in bands en met andere musici te communiceren tijdens een repetitie.

  • Noten lezen
  • Dynamische tekens
  • Vorm van een lied herkennen (Da capo al fine enz)
  • Tempi (snelheden)
  • Modulatie en toonsoorten, waarom is het belangrijk om een stuk in je eigen toonsoort te zingen
  • Tips over apps die je kunt gebruiken om je bladmuziek op je Ipad te plaatsen)
  • en veel, veel meer!

Je krijgt zoals bij elke workshop ook materiaal mee naar huis waarmee je thuis je kennis over dit onderwerp kunt vergroten.

Duur: 2 uur

Kosten: 125 euro, vooraf overgemaakt naar rekeningnummer NL44 ABNA 0596410476 tnv Irene de Raadt ovv Zangworkshop. Je betaling is de bevestiging van je inschrijving.