Complete zangtechniekIrene de Raadt (Amstelveen) heeft een jarenlange ervaring als zangeres in diverse bands en bezettingen (o.a. meermalen met Groot Showorkest de Heverband) en geeft privé zangles in vele stijlen, waaronder pop, jazz en wereldmuziek.

In de lessen wordt aandacht besteed aan:

Ademsteun
Klankvorming
Klankkleuring (curbing en belting)
Kopstem en mixed voice
Effecten
Improvisatie
Expressie
Podiumperformance
Microfoontechniek

Zangtechniek pop en lichte muziek

De zangtechniek is verschillend van de klassieke doordat je alleen in de hoge tonen de kopstem gebruikt. Bij veel mensen moet de kopstem nog ontwikkeld worden, of zij hebben last van een “breuk’. Soms wil je ook in de hoge tonen krachtig en niet te dun klinken. Ook willen veel mensen hard of juist zacht kunnen zingen. Snelle nummers leiden tot ademhalingsproblemen, lange zanglijnen ook. Ademsteun en klankvorming zijn hier onmisbare zaken die je je stem ook op een goede manier doen gebruiken.

Als pop en jazz-zangeres zing ik alle standards, en heb ik daarnaast een zeer breed repertoire opgebouwd met veel latin jazz (Antonio Jobím repertoire), en andere wereldmuziek. Natuurlijk heb ik mij laten inspireren door mijn vader, die jazzpianist was. Als 14-jarige kon ik al geen genoeg krijgen van jazz-zangeressen als Ella Fitzgerald. Tegenwoordig is Jane Monheit een grote inspiratie.

Naast mijn optredens met pianist heb ik ook veel opgetreden met het Groot Showorkest de Heverband, o.a. met Jeroen van der Boom, Ingrid Simons, Big, Black and Beautiful, Hind en anderen. Daarnaast heb ik in Big Bands gezongen, o.a. met Dokter Bernard and His Swinging Orchestra.

 

Opnamestudio voor leerlingen

In de zangstudio bevindt zich een kleine maar professionele opnamestudio. Je mag hier, zonder extra kosten, gebruik van maken in de les.
Zeer leerzaam en bovendien een must voor professionele zangers!

Luister hier naar Romy, met een cover van “Listen”:

Geef een reactie