fbpx
 

De Vleugel

In de studio is de prachtige, hoogglans zwarte vleugel natuurlijk de eye catcher. Met zijn heldere klank, is deze vleugel een lust voor het oor, zowel voor de pianist, als de zanger, die hierop begeleid wordt, als de luisteraar, die een opname hoort van dit mooie instrument.

De vleugel staat standaard gestemd op 442 Hz (concertstemming). Dit is een helderder en sprankelender klank dan de meeste vleugels, die op 440 Hz gestemd zijn.

De Piano

De Yamaha piano is een zeer gemakkelijk instrument om te bespelen. Deze piano staat bekend om zijn lichte touché en is vooral voor jonge mensen of mensen met kleine handen erg fijn. De piano wordt ook gebruikt in combinatie met de vleugel, voor quatre-mains stukken. Uiteraard is de piano altijd op stemming. De Yamaha is zeer geschikt voor het begeleiden en spelen van lichte (pop) muziek.

Opname-studio

In de lichte muziekstudio is ook een opnamestudio, waar leerlingen zonder extra kosten hun muziek mogen opnemen. Er zijn de volgende mogelijkheden:

– een vocale opname, met backing track of met live pianobegeleiding op de vleugel. Hierbij kun je kiezen uit de heldere sE2300 voor heldere (klassieke, musical en lyrische pop) zang, en binnenkort ook de Rode NTR, de nieuwe ribbon mic van Rode!

– een piano-opname, waarbij de vleugel professioneel wordt opgenomen met twee MP (Matched Pair) Rode NT5 mics.

De opname wordt vervolgens afgemixt in Cubase Pro 9.

Luister op Youtube naar een aantal opnames, die in de studio gemaakt zijn.