fbpx
 

Lieve leerlingen, beste mensen,

Het is bijna kerstmis en dat zou normaal betekenen dat we in Orangerie Elswout of de kerk van het Apostolisch Genootschap ons jaarlijkse benefiet kerstconcert geven. Echter… door de huidige maatregelen zijn deze en andere locaties niet in staat om ons te accommoderen. Maar… waar een wil is, is een weg en daarom zullen er online kerstconcerten georganiseerd worden, waar alle leerlingen aan mee kunnen doen.

Twee online benefiet kerstconcerten

De verschillende groepen geven apart van elkaar een online concert via Zoom. U mag via de link iedereen uitnodigen om te kijken. Zo kan zelfs verre familie het concert bijwonen! De enige tegenprestatie is, dat zij minimaal één entree-kaart per computer kopen (daarover later meer).

Het concert voor de jonge pianisten is op vrijdag 18 december om 16.30 uur.
Het concert voor de volwassen pianisten vanaf 21 jaar en de zangers (allemaal natuurlijk vanaf 16 jaar) is op vrijdag 18 december om 19.00 uur.

Het goede doel dit jaar: de Italiaanse hondenopvang “Quelli di Nessuno”

Oftewel “Zij, die niemand toebehoren”. Een hartverwarmende opvang door een echtpaar en hun dochter, die werkelijk alles geven om de vele gedumpte honden in Calabria (zuid-Italië) op te vangen, te verzorgen en vaak een nieuw huis te geven. Hun Facebookpagina en hun website vindt u hier: https://www.facebook.com/quellidinessuno/ en hier: http://quellidinessunoditonyelaura.it/. Het zou geweldig zijn, als u allen meedeed, tenslotte is het thema van kerst ook “geven”, en het is voor de jonge musici natuurlijk een prachtig voorbeeld, als u ook meedoet met het benefiet!

Entreekaarten

Iedereen die wil komen genieten van dit bijzondere en sfeervolle kerstconcert, koopt als toegangsbewijs minimaal één kaart (dit is tevens het “toegangskaartje”). Maak het bedrag over (10 euro per kaart) naar: NL44ABNA0596410476 tnv Irene de Raadt. Vermeld daarbij duidelijk uw emailadres of de emailadressen van uw gasten waarvoor u betaald heeft, en de naam van uw pianist of zanger.
U ontvangt dan uiterlijk donderdag 17 december een link, met toegang naar het concert, alsmede het programma.

De kerstconcerten zelf

Met de link komt men met één klik in het concert, zonder dat de app gedownload moet worden. Voor onervaren “zoomers” een prettige gedachte. Als iemand gaat spelen, dan wordt dat scherm groot, zodat u de musici goed kunt zien. En… voor de musici: zet “original sound” aan, net als tijdens de les!

Kennis-quiz voor de deelnemers

Tussen de optredens door, zal ik een aantal vragen stellen, die allemaal over muziek gaan en soms ook over de stukken die gespeeld of gezongen worden (goed luisteren naar de door mij gemaakte Luisterkalender die jullie hebben gekregen deze zomer!). Aan het einde roept degene die denkt, alle vragen goed te hebben: “bingo!” (of houdt een papiertje op met daarop het woord BINGO, omdat ik de meeste tijd iedereen op “mute” zal zetten, is dit handig). Die persoon appt mij vervolgens een foto van zijn quizkaart met zijn of haar antwoorden en de winnaar ontvangt een leuke prijs. Alle deelnemers ontvangen ook een leuke herinnering aan het concert.

Mocht u interesse hebben  om deze concerten bij te wonen, neemt u dan gerust contact op. De concerten zullen, al zeg ik het zelf, heel verrassend worden en u helemaal in de kerstsfeer brengen!
Bij voorbaat dank voor uw interesse en misschien verwelkomen wij u wel tijdens één van deze concerten!

Feestelijke en muzikale groet,
Irene de Raadt