fbpx
 

Jong talent: meld je aan voor het Prinses Christina Concours!

Het Prinses Christina Concours is een jaarlijks concours dat klassieke muziek, jazz en compositie tracht te promoten onder jongeren van 12 tot en met 19 jaar. 

Het Prinses Christina Concours vindt elke jaar plaats en deelt Nederland op in 6 regio’s: Zuid 1, Zuid 2, West 1, West 2, Oost en Noord. Per regio spelen maximaal 70 deelnemers die worden beoordeeld door een aantal jury’s. Door de jury worden hiervan 8 musici uitgekozen om in de aansluitende Regionale Finale te spelen. Aan het slot worden in elke regio 1ste prijzen, 2de prijzen, 3de prijzen, publieksprijzen en laureatenprijzen uitgedeeld. Voor degenen die niet mochten spelen in de Regionale Finale maar toch iets hebben verdiend zijn er aanmoedigingsprijzen en eervolle vermeldingen te behalen. Na afloop van de Regionale Finale wordt ook bekendgemaakt wie naar de Nationale Halve-Finale/Dag van de Genomineerden mogen (alle 1ste prijzen, soms worden ook enkele 2e prijzen eraan toegevoegd). Deze dag wordt georganiseerd in Den Haag waar ongeveer 28 musici opnieuw voor een jury moeten spelen. Na een moeilijke keuze worden er 8 musici uitgekozen om in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours te mogen spelen. Daar worden ook weer 1ste, 2de en 3de prijzen toegekend en wordt er een video van het spel van de musici op YouTube gezet.

Irene de Raadt begeleidde de afgelopen jaren al vele zangers en een pianist naar dit concours. Schrijf je nu ook in, en maak deel uit van de fantastische ervaring die dit Concours met zich meebrengt!

Beste muziekdocent,

Een nieuw concoursjaar is weer van start gegaan! Heeft u muzikale leerlingen van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21)? Dan kunnen zij ook dit jaar weer van zich laten horen op het Prinses Christina Concours.

Niet alleen voor top-talenten

Ons concours staat open voor alle jonge muzikanten die een klassiek stuk al aardig in de vingers hebben (zingen mag ook!). Iedere deelnemer mag maximaal 10 minuten optreden. Na afloop krijgen zij een certificaat van deelname en een persoonlijk gesprek met enkele juryleden.

Prijzen

Er is een breed scala aan prijzen te verdelen maar als je het aan de deelnemers zelf vraagt doen ze vooral mee omdat het een leuke ervaring is. Ze ontmoeten leeftijdsgenoten met dezelfde interesse, proeven hoe het is om voor een jury en publiek te spelen en gebruiken het als moment om tijdens de muziekles naar toe te werken. Klik hier voor meer informatie over deelname aan het concours.

 

Waar?
De selecties vinden plaats in 6 grote steden van Nederland zodat er altijd eentje in de buurt is. Klik hier voor meer informatie over data en locaties

Online inschrijven
Uw leerlingen kunnen zich tot uiterlijk 1 december a.s. online inschrijven via www.christinaconcours.nl.