fbpx
 

De piano van mijn vader

Mijn piano is voor mij een kostbaar bezit. Niet zozeer omdat het een relatief duur instrument is, maar ook omdat mijn vader, die er al een poos niet meer bij is, hier zo mooi op gespeeld heeft. Mijn vader was pianist en ik erfde dit mooie instrument én zijn liefde voor de muziek ;-). Het is om die reden, dat ik nooit zal scheiden van deze mahoniehouten, prachtige Yamaha piano met zijn heldere klank.

Pianodokter Pim Spetter

Daarom is het belangrijk dat er goed voor hem gezorgd wordt. Nu op de kop af 40 jaar oud, werd het tijd om hem door pianodokter Pim Spetter te laten onderzoeken en helemaal op te laten knappen. De halfjaarlijkse stembeurt voldeed niet meer, tijd voor een rigoureuze aanpak, tja… een wellness-behandeling en onderhoudsbeurt in één! 🙂

Gelukkig weten ze bij Mos en Spetter van wanten en de patiënt werd zonder omhaal op de operatietafel geplaatst en uit elkaar gehaald. Tijdens de operatie werd ik door dokter Pim en zijn medisch team vakkundig op de hoogte gehouden en ontving ik foto’s van het hele proces. Een hele geruststellende gedachte!

Het schoonmaken en stemmen van de piano

De toetsen waren er al af, om de klaviertafel te reinigen de stiften te polijsten. Er kwam een nieuwe serie kapsels met koordjes. En dat was nog maar het begin. Na twee weken mag hij weer naar huis. In de tussentijd hebben wij een fijne leenpiano, zodat de lessen gewoon door konden gaan. De piano werd netjes opgehaald, en de leenpiano gestemd en vlot binnengebracht. Wat een service!

Zelf een piano kopen of laten stemmen?

Ben je van plan een piano aan te schaffen, zoek je een vakkundige stemmer of wil je je piano met een gerust hart laten onderhouden? Neem dan vooral een kijkje op de website van Mos en Spetter. De aardigste en vakkundigste “pianoman” die ik ken!