fbpx
 

Allereerst hopen wij dat iedereen een fijne zomer heeft gehad!
De goodie-bags met o.a. de luisterkalender, die ik langs heb gebracht vorige maand, zijn goed ontvangen, ik ben blij dat iedereen er zo enthousiast over is!

Coronavirus, zangles en pianoles vanaf 17 augustus

In de tussentijd is er veel veranderd in Nederland. Een paar weken geleden waren er nauwelijks besmettingen en nu schiet de lijn weer omhoog en zijn er plotseling weer heel veel besmettingen. Om deze reden zullen alle zanglessen en pianolessen nog steeds alleen online gegeven worden. Dit geldt óók voor jonge leerlingen. Het is volgens ons slim en verantwoordelijk om aan elkaar te denken en risico’s uit te sluiten. Zingen is de laatste weken, nu het aerosolenonderzoek verder is, zeer kataliserend gebleken en daarom verboden in een binnenruimte, ook met schermen.

Naar aanleiding van onze eind juli hebben mensen al aangegeven dat ze sowieso liever online les willen volgen. Dat is fijn, want dat betekent dat het online lessen iedereen de laatste maanden goed bevallen is!

De waarde van online zangles en pianoles

Online pianoles en zangles is in veel landen, zoals de Verenigde Staten, waar de afstanden groot zijn, net zo gewoon als les volgen in een studio of thuis. Inmiddels is er zoveel online lesmateriaal, dat de online lessen efficiënter, vollediger en praktischer zijn. Online pianoles of zangles is absoluut een volledige leservaring, zowel educatief en sociaal. Ik heb voor de online pianolessen en zanglessen veel webinars en cursussen gevolgd en heb oneindig veel lesmateriaal voor online pianoles en online zangles gekocht. Voor de zanglessen heb ik ook weer power points gemaakt rond diverse thema’s, en is er online lesmateriaal wat ik zelf heb ontwikkeld (met inlogcodes). Ook is er met de tweede camera een perfect beeld op de toetsen, waardoor voorspelen beter zichtbaar is voor de pianisten en heeft Zoom de geluidskwaliteit en beeldkwaliteit nog meer verbeterd, waardoor het lijkt alsof je bij elkaar in dezelfde ruimte bent!

Een paar extra tips voor online pianoles en zangles geef ik graag nog even:

  • Het heeft de voorkeur, om niet op een telefoon te lessen, dan kun je mij en het lesmateriaal niet goed zien en horen. Een laptop, Ipad, PC of Chromebook zijn perfect!
  • Zorg voor een goede internetverbinding.
  • Les ook vanuit de app en niet vanuit de website, in de app zijn heel veel opties om het beter en gemakkelijker te maken.
  • Zorg voor wat licht van voor, dan kan ik je gezicht goed zien en kunnen we elkaar goed aankijken.

Ik geef inmiddels ook aan docenten van het Conservatorium les en aan privé docenten en muziekscholen. Docenten zijn welkom voor een training in het online lesgeven, waarbij technische, educatieve, sociale en internet-technische aspecten aan de orde kunnen komen.

Ik wens iedereen een fijne lestijd toe en kijk ernaar uit, iedereen weer te zien!