fbpx
 

Vaderdagconcours

Op vaderdag 2017 zat ik in de jury bij het Vaderdagconcours in ons eigen amphitheater “Openluchttheater Elsrijk” in Amstelveen.

Het Vaderdagconcours is een wedstrijd voor muzikanten tussen 5 en 15 jaar oud. Jong talent zong en speelde speciaal voor vaderdag hun mooiste muziek.

Openluchttheater Elsrijk in Amstelveen

Er werd prachtig gezongen en gespeeld en de weergoden waren ons gunstig gezind: de zon scheen volop en het geheel vond plaats tegen een décor van groene bomen en struiken; we waanden ons even in Monet’s tuin! 

Jong talent

Klarinetkwartet “Ismir was Hier” verraste ons met een gevariëerd repertoire waaronder “Summertime” van Gershwin, “Libertango” en mijn favoriet “Oblivion” van Astor Piazzolla .

Strijkorkest “Serenata Strings” speelde heel virtuoos en één jongen genoot duidelijk van de mooie bosachtige omgeving, en “rockte” zijn viool terwijl hij een baseballpet op had tegen de zon  Erg leuk om te zien! En we zien ook weer eens dat klassieke muziek nog steeds leeft onder jonge mensen, ook in deze moderne tijden!

Violist Noam Grunfeld speelde Dvorak zoals het gespeeld moet worden: lyrisch en romantisch. Cellist Victor de Wolf, nog maar negen jaar oud, durfde het aan om “Humoresque” te spelen, een bekende melodie. Hoe moedig op zo’n jonge leeftijd!

Er was ook mooie zang van Marieke Hooijman en Gemma Breur, die speciaal voor alle vaders een liedje had geschreven. Wat een zuivere stem had zij! Marieke zong heel elegant en Gemma begeleidde zichzelf op de piano. Goed gedaan, meiden! 

En de winnaar is…

Terwijl het leek alsof de zangvogels in de bomen mee wilden doen met de jonge muzikanten (wist je dat merels twee paar stembanden hebben en daarom zo mooi zingen?), werd ik betoverd door het vioolspel van de 14-jarige Arkady Blekherov, die een Czardas-achtig stuk speelde van de Nederlandse componist Willem Ten Have. Hij speelde met zoveel passie en gevoeligheid dat ik dacht dat hij Hongaars was… Met zoveel dubbelgrepen was het ook een erg moeilijk stuk en ik en de andere juryleden (de heer Frank van Kerkwijk van van Kerkwijk piano’s en Wethouder Maaike Veeningen) kozen hem unaniem als absolute winnaar van het concours!

Mijn speciale dank gaat uit naar de organisatie van dit concours, die zich veel moeite hebben getroost om het vorm te geven, uit liefde voor de muziek en het met doel om iedereen een bijzondere muzikale middag te brengen midden in de natuur met lokaal jong talent!

Meer informatie: Openluchttheater Elsrijk in Amstelveen en Stadsdorp Elsrijk