fbpx
 

Beste leerlingen,

Ik hoop dat het met u allemaal goed gaat! De online zanglessen en pianolessen zijn voor iedereen tot nu toe prima verlopen en het lijkt alsof iedereen er al helemaal vertrouwd mee is. Dank voor uw flexibiliteit. 😊

Gelukkig zijn er minder besmettingen. Het is – helaas – nog niet zo dat, omdat er meer ruimte is op de ic, het virus weg is. Ook zie ik, dat mensen geen afstand houden. Ook is alles tegelijk open gegaan in plaats van gefaseerd en zijn er waarschuwingen uit de academische hoek, die de overheid aan haar laars lijkt te lappen. De verspreiding van het virus in de komende paar weken is daardoor momenteel onbekend.

Op dinsdag 21 april is er door de Rijksoverheid een verlenging van de maatregelen voor kunstencentra aangekondigd. Dit betekent dat de muziekscholen tot 21 mei niet open mogen. Ik denk daarbij dat er over twee weken weer een piek komt in de curve met besmettingen. Omdat pianospelen ook een contactberoep is, en zingen (ademen!) natuurlijk ook, wil ik u niet in een risicovolle situatie brengen. De pianolessen en zanglessen zullen dan ook nog tot 1 juni alleen nog online gegeven worden. Tot er duidelijk is wat de versoepeling van de maatregelen doet met de verspreiding van het virus.

Gelukkig blijken de online lessen zo goed als gelijkwaardig te zijn aan de live lessen en hebben ze zelfs ook voordelen! Dit hebben mensen gemerkt, want ik heb in deze periode ook weer een aantal nieuwe leerlingen kunnen verwelkomen. Dank voor uw vertrouwen!

Houd afstand, blijf spelen en zingen en vooral: blijf gezond! ❤

Hartelijke groet,
Irene