Privé pianoles in Amstelveen

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie?

De pianolessen zijn geschikt voor iedereen die graag wil leren pianospelen, klassiek of populair, akkoorden wil leren spelen en/of graag meer wil leren over muziektheorie.

Naast het pianospelen op zich is het ook aan te raden aan professionele zangers om noten te leren lezen en te leren piano spelen.

Hieronder ziet u Dywel, leerling van Irene, die al winnaar was van het RTL-programma “Het orkest van Nederland – Op weg naar het Concertgebouw”. Hij soleerde in het Concertgebouw met Wibi Soerjadi. Irene hielp hem met de voorbereidingen voor de toelatingsexamens voor het Conservatorium, waar hij is aangenomen en nu hard op weg is, een bekende concertpianist te worden. Hij is zelfs al ontdekt door de televisie en dat is natuurlijk geweldig voor zo’n jonge, maar bescheiden en hardwerkende, sympathieke pianist!

De overige filmpjes zijn thuisopnames in Irene’s piano-/zang-/geluidsstudio in Amstelveen.

De pianostudio: piano èn vleugel

De pianolessen worden in de (thuis-)zang-/pianostudio gegeven aan de De Surmontstraat 72 in Amstelveen, alwaar voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en een goede openbaar vervoerverbinding. Er staat een mooie mahoniehouten Yamaha upright piano in de woonkamer én een prachtige vleugel in de zonnige en sfeervolle serre, uitkijkend over de tuin. Een genot om in het zonlicht te musiceren onder het genot van een kopje thee of koffie!

Tarieven en lesvormen

Op de pianolessen zijn dezelfde tarieven en voorwaarden van toepassing als bij de zanglessen. Deze tarieven kunt u hier lezen en de Algemene Voorwaarden en algemene informatie kunt u hier vinden.

Lesmateriaal

Irene gebruikt bij de pianolessen veel verschillend materiaal en methodes. De lesboeken kunt u kunt bestellen bij Broekmans en van Poppel, een van oudsher zeer bekende en goed gesorteerde muziekwinkel voor cd’s en bladmuziek.

Naast de lesboeken heeft Irene haar eigen methode ontwikkeld. In de lessen wordt naast de boeken vanaf de eerste les extra oefenmateriaal gegeven en wordt er meteen gewerkt aan het vrij improviseren, en zelf componeren. Akkoorden zijn de basis van zowel klassieke als lichte muziek; daarom staat de kwinten-/kwartencirkel centraal.

Voor beginnende klassieke spelers zijn er vereenvoudigde bekende klassieke stukken, beginnende pop-spelers kunnen beginnen met het (mee-)spelen met door Irene naar een eenvoudige toonsoort getransponeerd popnummer.
Quatre-mains-spel, waarbij Irene met de leerlingen samenspeelt, krijgt ook een plek in de lessen.

Voor gevorderde spelers (zowel klassiek als pop) is er materiaal ten behoeve van de (toelatings-) examens van de conservatoria. Muzikale en ritmische dictées, het herkennen en noteren van intervallen en drieklanken en solfège (het van blad zingen) zijn voor conservatoriumstudenten een vereiste en hierin kan Irene met haar ruime ervaring faciliteren.

Tot slot is er de mogelijkheid, voor zangers, om in/naast de zanglessen te leren, zichzelf te begeleiden op de piano middels akkoorden en leadsheets.

Het belangrijkste is bij het pianospelen het begrijpen van de (samenhang van) de muziek. Het is Irene’s kracht, het moeilijke op een zo begrijpelijk mogelijke manier uit te leggen, waardoor haar leerlingen, van begaafde 6-jarigen tot 89 jarigen, beginners, gevorderde en professionele spelers, altijd met een vergrootte kennis, maar ook, en dat is zeker een belangrijke component, met een plezierig, geïnspireerd gevoel weer huiswaarts gaan.

Een op maat gecreëerde lesaanpak is dan ook altijd haar doel, waardoor veel leerlingen jarenlang met plezier en met een fijne band leren pianospelen.

Want muziek = inspiratie = plezier!