fbpx
 

Beste pianoleerlingen en pianospel-minnende zangleerlingen,

Ik wil je graag attenderen op een festival dat interessant kan zijn voor jullie. PianoFest, hét festival voor de amateurpianist, vindt dit jaar plaats op 21 & 22 december in het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels is via www.pianofest.nl de inschrijving open voor de 180 vijf-minuten-optredens van amateurs. Het festival is laagdrempelig en is bedoeld voor amateurs van alle leeftijden & niveaus en ook alle muziekstijlen zijn welkom.

Jullie kunnen als amateur-pianisten kiezen mee te doen aan het vijf-minuten-festival of aan het concours, maar je kunt ook gewoon komen luisteren of meedoen aan één van de vele interactieve workshops. Hieronder vind je een beslisboom die misschien helpt bij het maken van een keuze.

Als je als leerling van mij mee wilt doen, dan denken we in jouw pianoles vast na over het vijf-minuten-repertoire, wat je al moet opgeven bij inschrijving (kan nog aangepast worden tot 1 december). In geval van deelname aan het concours, dient een repertoire van minimaal 10 tot maximaal 15 minuten te worden doorgegeven (inclusief de 5 minuten van de voorronde).

Voor collega piano-docenten

Tijdens het festival wordt er dit jaar ook een workshop speciaal voor pianodocenten georganiseerd. Onder leiding van Andrew Wright vindt op zaterdag 22 december van 17:15 tot 18:30 uur een inspiratiesessie plaats die de mogelijkheid biedt om ervaringen uit de lespraktijk uit te wisselen en nieuwe inspiratie op te doen. Na afloop van de sessie biedt de EPTA jou een borrel aan. De sessie is op aanmelding via info@pianofest.nl. Het programma met een overzicht van alle workshops staat online op www.pianofest.nl.

Je kunt op deze website het filmpje van vorig jaar bekijken, dan weet je wat je kan verwachten. Meld je hier trouwens ook meteen aan voor de nieuwsbrief, dan houden ze je op de hoogte.

Ik hoop mijn leerlingen en collega-docenten op 21 & 22 december te verwelkomen in het Conservatorium van Amsterdam

Hartelijke groet,

Irene