fbpx
 

Lieve mensen,

Ik heb gisteren en eergisteren de hele dag gewerkt om een studio voor de online zanglessen en pianolessen te creëren en ben erg blij met het resultaat!

Studio voor online lessen
De missie: een praktische, mooie, nieuwe, zonnige en van alles voorziene, “virtuele” lesruimte. De serre is een prachtige plek geworden om op de vleugel fijne lessen te geven.

Monitor, muis, toetsenbord, twee camera’s, boxen enz verhuisd naar de serre. Vleugel verplaatst. Verlichting bijgekocht. Nieuwe muis met snoer, verlengsnoer erbij, extra box, extra lang hdmi snoer voor de monitor (in vijf winkels uitverkocht! 😊), 2 verlengsnoeren voor de webcams, die ik had was te kort en kan ik nu weggooien. Reflectiescherm om tegenlicht in de serre tegen te gaan. Kleed voor onder de vleugel om de buren niet teveel tot last te zijn. Om deze mail te typen heb ik monitor en muis en toetsenbord weer terug moeten plaatsen bij mijn normale werkplek, want snel typen kan niet goed vanachter de vleugel. Eeuwig gevideo-beld met dochterlief om de beste app te kiezen om de lessen te streamen. Ook vreselijk gelachen daarbij!

Het is een hilarische, uitputtende, maar ook leuke ervaring geweest! Het is altijd leuk (en ook wel een beetje mijn “ding”) om de handen uit de mouwen te steken en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Immers, ik hoop dat ik mijn werk natuurlijk kan blijven doen en voor mijn kind en vaste lasten te zorgen… ik ben daar heel eerlijk in, dat houdt mij ook bezig, net zoals velen van u. Al mijn concerten zijn voor de komende maanden afgelast.

Wat een ontzettend spannende tijd maar ook een mogelijkheid om met elkaar nieuwe dingen te leren! Gelukkig laat een aantal leerlingen mij niet in de steek en gaat de lessen online volgen. Wat ontzettend fijn, dank!

De beste app: ZOOM
Ik heb eerder genoemd dat ik bezig was met uitvinden welke app beter is. Zoom heeft mij verrast met de – in tegenstelling tot Skype – ongelooflijk makkelijke bediening, de geweldige video- en audio-kwaliteit en de extra mogelijkheden (bladmuziek delen, huiswerk sturen, bijlagen en illustraties meteen kunnen laten zien en opsturen naar de leerling).

Gebruik van Zoom
Het goede nieuws: U hoeft (bijna) helemaal niet te doen. Klik op de link in de mail die ik stuur. Volg de instructies (een paar keer klikken) en u kunt al eerder op mij wachten in de “lesruimte”. Ik zal de er ook zijn op de afgesproken tijd.

En verder de Ipad, Laptop, of telefoon op een stoel naast u (piano) of voor u (zang) te plaatsen.

Aanmelden bij Zoom gaat zo: 
https://www.youtube.com/watch?time_continue=42&v=vFhAEoCF7jg&feature=emb_logo

Ik wens u veel zang- en piano-speel-plezier!

Hartelijke groet,

Irene