fbpx
 

Beste leerlingen piano en zang,

Online lessen via Zoom

U heeft allemaal in het nieuws gelezen en gehoord dat Nederland een periode van “social distancing” ingaat, om het Corona-virus bijtijds te stoppen. In navolging van de adviezen van het RIVM vind ik het mijn plicht om de lessen niet meer thuis te geven. Daarom zullen alle lessen verplaatst worden naar mijn ONLINE klaslokaal.

Deze maatregel gaat per direct in en duurt tot minimaal met 5 april. Zoals het er nu uitziet, zal de periode misschien tot 1 juni duren. Dit is afhankelijk van de berichtgeving van de regering.

Help, is dat niet te technisch allemaal?

Ik kan u geruststellen! Ik geef al een half jaar online les aan drie internationale leerlingen, en de afgelopen week aan enkele Nederlandse. Dit ging absoluut GEMAKKELIJK en is bovendien ook ERG LEUK!

Via de app Zoom kunt u mij zien en horen zoals normaal! Ik geef de lessen in de serre op de vleugel, dus lekker licht en goed zichtbaar. U kunt de les opnemen (wel even aangeven aub) en terugspoelen om iets nog een keer te bekijken, en voor de pianolessen is het zelfs erg handig, want ik kan alles goed zichtbaar voorspelen.

Hoe gaan online lessen in zijn werk?

U krijgt van mij een mail met een link. Deze link klikt u aan en u volgt de stappen om de app  Zoom op de Ipad, laptop of PC te installeren (dit gaat echt in een paar seconden). U meldt uzelf aan en bij aanvang van de les start ik de les.

Het gebruik van de apps is voor u gratis en een leuke nieuwe leerervaring! Ik ben bovendien al enkele maanden bezig, om extra leuke oefeningen te bedenken en leren via allerlei cursussen om de lessen aan te vullen zodat het een PLEZIERIGE en LEERZAME ervaring wordt!  Zie deze Online Lessen Checklist voor de Student.
Komt u er niet uit? Dan kunt u mij mailen (altijd) of bellen (svp alléén tussen 9 en 18).

Leuk extraatje: online concert!

Op zondag 5 april a.s. om 15 uur is er een

ONLINE LEERLINGENCONCERT!

Hier zullen alle leerlingen SAMEN gaan optreden voor elkaar! U ziet alle leerlingen in kleine beeldjes en we spelen MET elkaar en apart.
Hierover zal ik op mijn website, op Facebook, andere social media èn in de les meer informatie geven, maar het belooft fantastisch te worden!!!! In de VS (waar afstanden groter zijn) wordt dit door mijn collega’s al heel lang gedaan.

Lied

Ik heb daarbij gisteravond een lied gecomponeerd, waarvoor ik de hulp van leerlingen in wil gaan roepen. Dit gaan we opnemen en online zetten. Het is een nummer in het Engels, Italiaans, Spaans en Chinees. Wie hierbij in het koor wil zingen, kan zich bij mij aanmelden, het is allemaal online (ook de opnames).

Tot slot

Ik zie deze drie weken als een periode van solidariteit. Niet alleen hoop ik, dat het u allen goed gaat, ik heb in mijn hart mijn vrienden en familie in Italië en Spanje, in de VS en elders. Indien we allemaal voorzichtig zijn en thuis blijven, kunnen we het virus verslaan. Daarbij kunnen we deze periode ook gebruiken voor zelfontwikkeling, groei en muziek maken. Immers, muziek verbindt, troost, maakt blij en boost het immuunsysteem 😊!

Ik hoop u allemaal te ontmoeten in ons gezellige klaslokaal, waar we al deze dingen gaan realiseren.

Hartelijke en positieve groet,

Irene de Raadt

Zang en piano van klassiek, crossover, tot pop, musical en jazz